Frigarui de pui cu ratatouille din: piept de pui, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, cimbru, vanata, dovlecel, ardie grasi, ceapa, rosii, usturoi, foaie de dafin, sare, piper, nucsoara, ulei. Ingrediente: Pentru frigarui: 500 g piept de pui 100 g rosii cherry ulei de masline sare piper cimbru Pentru ratatouille: 1 vanata 1 dovlecel […]
Frigarui cu fructe de mare
PrinteazaFrigarui cu fructe de mare din: fileuri de peste, creveti, scoici, ardei gras, dovlecel, ulei de masline, cimbru, seminte de fenicul, fulgi de ardei iute, lamaie, piper.
- 400 g fileuri peste marin
- 8 creveti decorticati
- 8 scoici St. Jacques
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 zucchini sau dovlecel
marinata:
- 150 ml ulei de masline
- 1 lingurita seminte de fenicul
- 2 lingurite cimbru
- 1/2 lingurite fulgi de ardei iute
- 1/2 lamaie
- piper
Mod de preparare:
Pregătiţi toate ingredientele pentru a putea fi înşirate pe frigăruie.
Tăiaţi ardeii pătrăţele cu latura de cca 5 cm, curăţaţi oasele din peşte, tăiaţi peştele în cubuleţe ceva mai mari decât o nucă.
Scoateţi scoicile din cochilii. Spălaţi şi tăiaţi zucchini în rondele de cca 1 cm grosime.
Inmuiaţi în apă frigăruile de lemn, înşiraţi pe ele, alternativ, bucăţi de peşte, creveţi, legume şi scoici.
Aveţi grijă să nu lipiţi bucăţile între ele, ca să se frigă uniform şi rapid.
Pregătiţi marinata. Amestecaţi uleiul de măsline, seminţele de fenicul, cimbrul, fulgii de ardei, sucul de la o jumătate de lămâie, sare şi piper.
Puneţi frigăruile pe o tavă şi turnaţi peste ele marinata; amestecaţi-le bine, să se ungă pe toate părţile.
Lăsaţi-le să se marineze 1-2 ore. Frigeţi-le pe grătar, cca 4 min, aşezate 12-13 cm de jar.
Frigarui cu fructe de mare
Pofta buna!
Frigarui marinate cu curry din: carne, sos de iaurt, ardei iute, curry, portocale, miere, lamaie, ulei. Ingrediente: 1 kg carne (porc, pui sau miel) sos de iaurt 1 ardei iute Pentru marinadă: 2 portocale 1 lingură miere 1 linguriţă curry 1 lămâie verde 2 linguri ulei Mod de preparare: Stoarce o portocală, iar pe […]
Frigarui de miel cu rozmarin din: pulpa de mie, ceapa, dovlecel, sare, piper, rozmarin, usturoi, cimbru, ulei, vin. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel 8 fire rozmarin verde 1 ceapă 1 dovlecel mic piper negru sare Pentru marinadă: 1 ceapă mică 3 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă boabe de coriandru 1 […]
Pofta buna!
Frigaruile astea trebuie sa fie foarte bune