Frigarui de fructe
PrinteazaO reteta de frigarui de fructe din: coaja si suc de lamaie, cointreau, miere, bitter, ananas, capsuni si zahar pudra.
- coaja rasa de la 1/2 de lamaie si sucul de la 1 lamaie
- 4 linguri Cointreau sau coniac
- 2-3 linguri miere sau zahar brun
- 1 lingura de bitter, optional
- 1 ananas descojit si curatat de cotor
- 250 g capsuni fara codite
- 2 linguri zahar pudra
ornare:
- zahar pudra cernut
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron de ceramică sau de sticlă sucul de lămâie, lichiorul şi mierea sau zahărul, adăugând şi bitter opţional.Se taie ananasul în cuburi de 2,5 cm şi se adaugă la marinată, apoi se adaugă căpşunile. Se amestecă bine, având grijă să nu se zdrobească fructele, apoi se acoperă şi se dă amestecul la rece cel puţin 1 oră, sau peste noapte.
Se scot căpşunile şi ananasul din marinată, păstrând zeama, şi se înfig alternativ pe opt betişoare de frigărui. Se cerne 1 lingură de zahăr pudră peste fructe, apoi se pun frigăruile pe grătar cu partea presărată cu zahăr în jos şi se frig 4-5 minute.
Se iau de pe grătar se presară zahărul rămas pe cealaltă parte şi se pun din nou pe grătar cu partea dată prin zahăr în jos. Se pun frigăruile pe patru farfurii şi se asortează cu sucul de marinată. Pentru ornare se presară puţin zahăr pudră pe fiecare, apoi se servesc.
Frigarui de fructe
Pofta buna!