Gasca salbatica marinata din: gasca, untura, marinada. Ingrediente: 1 gâscă 50 g untură marinata Mod de preparare: După ce a fost ţinută la fezandat, gâscă se curăţă de pene, se pârleşte, se freacă cu mălai şi se spală. Măruntaiele se scot şi se opresc doar inima şi ficatul, restul aruncându-se. Se taie în […]
Frigarui de gasca
PrinteazaFrigarui de gasca din: carne de gasca, ciuperci, carnaciori, sare, piper, ulei.
- 1 kg carne de gâscă
- 600 g piept afumat de gaşca
- 600 g ciuperci
- 400 g cârnăciori
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de gâscă în bucăţi mici iar restul ingredientelor în felii subţiri.
Puneţi-le, intercalate, pe frigărui, ungeţi-le cu ulei, dati-le cu sare şi piper.
Frigeţi-le pe grătar, 8-15 minute. Serviţi-le cu găluşte de cartofi, date cu pesmet şi condimentate.
Pofta buna!
Friptura de gasca cu salata verde
Friptura de gasca cu salata verde din: pulpe de gasca, bere, usturoi, miere, piper, sare. Ingrediente: 2 pulpe de gasca 1/2 l bere 2 catei de usturoi 2 linguri miere piper macinat sare Mod de preparare: Speli pulpele de gâscă, le presari cu piper şi sare şi le laşi în bere timp de 12 ore, […]
Ciorba de gasca cu smantana din: aripi de gasca, spate de gasca, maruntaie de gasca, gulie, telina, morcovi, albitura, ceapa, foi de dafin, oua, smantana, sare, patrunjel verde, piper. Ingrediente: aripile, spatele si maruntaiele de la 1 gasca cate 1/2 gulie si telina mica 2 morcovi 1 albiutra 1 ceapa 2 foi de dafin 2 oua […]
Ficat de gasca cu fructe din: ficat de gasca, faina, unt, piersici, vin, coaniac, scortisoara. Ingrediente: 600 g ficat de gâscă, feliat făină 150 g unt 2 piersici, tăiate în felii 50 ml vin roşu, dulce 50 ml coniac scorţişoară măcinată Mod de preparare: Asezonează ficatul cu sare şi piper. Dă-l prin făină, acoperă-l […]
Pofta buna!