Frigarui grecesti de miel cu cartofi
PrinteazaFrigarui grecesti de miel cu cartofi: carne de miel, ulei de masline, sare, oregano, cartofi, ceapa, rosii, castraveti, usturoi, patrunjel, masline negre, paine, lamaie.
Ingrediente:
- 450 g carne de miel
- ulei de măsline
- sare
- 2 linguri oregano
- 225 g cartofi
- 1 ceapa medie
- 225 g roşii
- 225 g castraveţi
- 1/2 lingurita usturoi tocat
- frunze de pătrunjel
- putin ulei de măsline
- 12 măsline negre fără sâmburi, taiate in jumătati
- 8 felii pâine calda
- 4 felii de lămâie
Mod de preparare:
Se incalzeste gratarul. Bucatile de miel se condimenteaza cu ulei de masline, sare si oregano. Apoi se pun pe frigarui, alternand cu cartofii fierti si ceapa. Se lasa sa se rumeneasca bine, pe toate partile.
Intr-un bol se amesteca rosiile tocate, castraveti curatati de coaja si taiati cubulete, usturoiul, patrunjelul si maslinele fara simburi si taiate in jumatate. Se toarna ulei de masline peste ele. Dupa ce s-au rumenit frigaruile si s-au mai racit, se servesc cu salata preparata in bol.
Pofta buna!