Frigarui gustoase de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de frigarui gustoase de pui din: pui, arpagic, salvie, rozmarin, patrunjel, usuturoi, scrumbie, capere in otet, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
- 350 g pui (copane şi piept)
- 1 legătură mică de arpagic
- 1 rămurică de salvie
- 1 rămurică de rozmarin
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 căţel de usturoi
- 1 file de scrumbie în ulei
- 1 lingură de capere în oţet
- 2 linguri de oţet de vin alb
- 10 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Tăiaţi puiul cubuleţe cu latura de circa 2 cm şi puneţi-l într-un castron. Spălaţi arpagic, salvie şi rozmarin; tăiaţi mărunt arpagicul, lăsând deoparte câteva fire, şi tocaţi mărunt restul.
Puneţi pe cubuleţele de pui aceste ierburi aromatice şi adăugaţi 6 linguri de ulei extravirgin de măsline şi presăraţi deasupra piper negru proaspăt măcinat; adăugaţi un praf de sare, amestecaţi bine, acoperiţi castronul cu peliculă transparentă şi lăsaţi la marinat cel puţin 2 ore, în frigider.
Intre timp, pregătiţi sosul pentru garnitură. Spălaţi pătrunjelul, curăţaţi căţelul de usturoi şi puneţi aceste ingrediente în recipientul de la robotul de bucătărie, împreună cu scrumbia bine scursă şi cu caperele clătite în prealabil sub jet de apă.
Turnaţi deasupra patru linguri de ulei şi două de oţet; mixaţi la viteza maximă timp de 2 minute: trebuie să obţineţi un sos foarte fin şi omogen.
Scoateţi din frigider cuburile de pui şi înfigeţi-le pe frigărui,de lemn sau de metal. Prăjiţi-le pe un grătar foarte încins, întorcându-le de mai multe ori ca să se pătrundă uniform: trebuie să fie bine colorate şi rumenite.
Serviţi frigăruile pe farfurii, punând garnitură câteva linguri de sos, şi ornaţi-le cu firişoare de arpagic.
Frigarui gustoase de pui
Poftă bună!