Frigărui de hering

Printeaza

O reteta de frigarui de hering din: hering, ulei de susan, ulei de masline, praf de usturoi, lamai, sare, piper si bete de frigarui.

Ingrediente:

  • 600 g hering mic (baby hering)
  • 3 linguri ulei de susan
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 2 lamai
  • sare
  • piper
  • bete de frigarui

 

Mod de preparare:

Evisceraţi peştii, curăţaţi-i bine şi spălaţi-i în apă rece. Scurgeţi-i şi ştergeţi-i cu şerveţele. Amestecaţi într-un castron cele două uleiuri cu pudra de usturoi, zeama stoarsă de la o lămâie, sare şi piper, după gust. Puneţi în castron peştişorii şi amestecaţi, astfel încât să se ungă toţi cu sosul din castron.

Acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la rece pentru 30 de minute. înşiraţi peştişorii pe câte 2 beţe de frigărui şi puneţi frigăruile astfel forma­te pe un grătar încins.

Frigeţi peştişorii câte 4-5 minute pe fiecare parte, apoi serviţi-i calzi pe un pat de felii de lămâie.

Frigărui de hering

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.