Frigărui de hering
PrinteazaO reteta de frigarui de hering din: hering, ulei de susan, ulei de masline, praf de usturoi, lamai, sare, piper si bete de frigarui.
- 600 g hering mic (baby hering)
- 3 linguri ulei de susan
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita praf de usturoi
- 2 lamai
- sare
- piper
- bete de frigarui
Mod de preparare:
Evisceraţi peştii, curăţaţi-i bine şi spălaţi-i în apă rece. Scurgeţi-i şi ştergeţi-i cu şerveţele. Amestecaţi într-un castron cele două uleiuri cu pudra de usturoi, zeama stoarsă de la o lămâie, sare şi piper, după gust. Puneţi în castron peştişorii şi amestecaţi, astfel încât să se ungă toţi cu sosul din castron.
Acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la rece pentru 30 de minute. înşiraţi peştişorii pe câte 2 beţe de frigărui şi puneţi frigăruile astfel formate pe un grătar încins.
Frigeţi peştişorii câte 4-5 minute pe fiecare parte, apoi serviţi-i calzi pe un pat de felii de lămâie.
Frigărui de hering
Pofta buna!