Frigarui japoneze cu sos Teriyaki pe pat de paste
PrinteazaFrigarui japoneze cu sos Teriyaki pe pat de paste din: fidea de orez, castravete, sos Shoyu, usturoi, ceapă verde, coriandru verde, carne de vită, sare, ulei, sos Teriyaki.
Ingrediente pentru salata de paste:
- 150 g fidea de orez (4 mănunchiuri mici)
- 1 castravete
- 1 morcov
- 5 linguri sos Shoyu
- 1 căţel de usturoi pisat
- 1 fir ceapă verde
- 2 fire coriandru verde
pentru frigărui:
- 8 felii subţiri de carne de vită (pulpă)
- sare
- 1 legătură ceapă verde
- 2 linguri ulei
- 50 ml sos Teriyaki
Mod de preparare:
prepară salata de paste: se fierbe fideaua de orez conform indicaţiilor de pe ambalaj.
curăţă castravetele de coajă, se taie în două pe lung şi se goleşte de seminţe cu linguriţa.
rade pulpa şi se stoarce. curăţă, se rade şi se stoarce morcovul.
amestecă legumele cu pastele. într-un bol se amestecă 5 linguri de sos Shoyu cu un căţel de usturoi pisat, ceapă verde şi coriandru tocate.
stropeşte salata cu acest dresssing, se amestecă şi se lasă să se marineze.
spală carnea, se şterge cu prosoape de hârtie, se acoperă cu folie transparentă şi se bate fiecare bucată cu ciocanul de şniţele. Fiecare bucată se taie în două şi se sărează.
curăţă ceapa şi se taie bucăţi lungi de 6 cm. Se aşază câte două bucăţi în mijlocul fiecărei bucăţi de carne şi se rulează. înşiră pe fiecare ţepuşă câte 2 astfel de rulade. Se ung cu ulei şi se frig pe grătar 3 min.
Apoi ruladele se ung cu jumătate din cantitatea de sos şi se frig pe grătar cca 2 min.
întorc, se ung cu restul de sos şi se mai frig 1-2 min.
Frigăruile se aşază pe un pat de salată de paste de orez.
Frigarui japoneze cu sos Teriyaki pe pat de paste
Pofta buna!