Frigărui la cuptor din peşte marinat in vin
PrinteazaFrigărui la cuptor din peşte marinat in vin
- 800 g crap
- 1/2 kg roşii mici
- 1 dovlecel
- 1 ardei verde
- 1 ardei roşu
- 3 roşii portocalii
- 2 teline
- 1/2 legătură patrunjel
- 1/2 legatura cimbru
- 2 căţei usturoi
- 6 linguri ulei
- 150 ml vin alb sec
- sare
- piper
Mod preparare marinată:
Pisezi usturoiul, toci verdeaţa şi cimbrul, le amesteci cu uleiul şi vinul şi potriveşti de sare şi piper.
Cureţi peştele, îl dezosezi, îl tai bucăţi de 3 cm pe care le lasi să se fragezească timp de o oră în marinată. In acest timp cureţi dovlecelul, ardeii, ţelina, spei roşiile, tai dovlecelul felii, ardeii bucăţi şi ţelina cubuleţe.
Infigi apoi pe o ţepuşă alternativ bucăţi de peste si legume. Aşezi frigăruile pregătite cu capetele pe marginea tăvii în care ai pus puţina apa şi ulei şi le dai la cuptor pentru 25-30 de minute.
Frigărui la cuptor din peşte marinat in vin
Poftă bună!