Frigarui de legume aromate
PrinteazaFrigarui de legume aromate din: ardei gras, zucchini, ciuperci, conopida, rosii cherry, broccoli, ceapa rosie, vanata, cimbru, frunze de rozmarin, usturoi, sare, piper.
Serviţi ca garnitură, stropite cu oţet balsamic, cu sos barbecue sau cu sosul dumneavoastră preferat. P
uteţi adăuga pe frigărui şi bucăţi de ananas sau gutuie, tăiate la aceleaşi dimensiuni cu legumele şi marinate împreună.
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben/portocaliu
- 1 ardei gras verde
- 2 zucchini mici
- 8-10 ciuperci mai mici
- 1 conopida mica
- 10-12 rosii cherry mai maricele
- 1-2 broccoli
- 2 cepe rosii medii
- 1 vanata lungi si subtire
- 1 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1 1/2 lingurita frunze de rozmarin proaspete, tocate marunt
- 3 catei mari de usturoi, tocati marunt
- sare si piper proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
Tăiaţi ardeii, zucchini şi vinetele în cuburi de cca 3 cm (o idee mai mari decât roşiile cherry). Rupeţi cozile ciupercilor.
Rupeţi conopida şi broccoli în buchete mici, opăriţi-le 2-3 min în apă clocotită, cu puţină sare; scurgeţi-le bine.
Tăiaţi cepele sferturi, desfaceţi foile exterioare, mai groase.
Puneţi toate legumele într- un vas mare, stropiţi-le cu ulei de măsline şi amestecaţi bine.
Adăugaţi restul ingredientelor, amestecaţi din nou, acoperiţi vasul şi lăsaţi să stea 60-90 min.
Pregătiţi grătarul. Inşiraţi bucăţile de legume pe frigărui, alternându-le.
Frigeţi-le pe grătarul aşezat la cca 15 cm de jar. întoarceţi-le frecvent, până sunt gata.
Frigarui de legume aromate
Pofta buna!