Frigărui cu legume şi chiftele cu porumb

Printeaza

Frigărui cu legume şi chiftele cu porumb

Ingrediente:

  • 1 chiflă veche de 1 zi
  • 1 căţel de ustu­roi
  • 1 ceapă
  • 1/2 legătură cimbru
  • 100 g boabe de po­rumb
  • 500 g amestec de carne tocată
  • 1 ou
  • sare
  • 4 roşii cherry
  • 4 linguri ulei de măsli­ne
  • 400 g dovleac Hokkaido sau morcovi
  • 2 dovlecei

 

Mod de preparare:

Frigărui cu legume şi chiftele cu porumb: Inmuiaţi chifla într-u castron cu apă. Cură­ţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt, la fel şi cim­brul. Scurgeţi porumbul.

Stoarceţi pâinea. Amesteca­ţi-o cu oul, carnea tocată şi cu ingredientele pregătite. Săraţi-le şi piperaţi-le. Formaţi din acest amestec 8 chiftele.

Infigeţi în frigăruie câte 2 chiftele şi 1 roşie cherry şi prăjiţi-le în 2 linguri de ulei câte 10 minute.

Pregătiţi legumele. Tăiaţi do­vleacul în felii lungi, de câte 1/2 cm lăţime, dovlecelul rondele, iar ceapa peştişori.

Prăjiţi dovleacul şi ceapa circa 8 minute în restul de ulei, adăugaţi dovleceii şi căliţi în continuare 3 minute.

Condimentaţi cu sare şi cu piper. Serviţi frigăruile alături de legume.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.