Frigarui de legume cu sos
PrinteazaFrigarui de legume cu sos din: cartofi, ulei de masline, boia iute, usturoi, ardei capia, ardei capia copt, parmezan, fulgi de migdale.
- 1 kg cartofi noi mici, sau taiati in doua daca sunt mai mari
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita boia iute
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- 400 g ardei capia, taiat bucati
- 300 g ardei capia copt, curatat si taiat bucati
- 40 g parmezan, razuit
- 40 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 5/190°C. Tapetează tava de copt cu hârtie de copt. Adaugă cartofii, 2 linguri ulei şi boiaua şi amestecă. Dă la cuptor 30 min; adaugă 2 căţei de usturoi şi amestecă. Dă din nou la cuptor 10 min.
Adaugă ardeii capia, presară sare şi piper şi dă din nou la cuptor 10 min, până când se înmoaie, infige cartofii şi ardeii pe ţepuşe din bambus.
Intre timp, mărunţeşte în tocătorul electric usturoiul rămas cu uleiul, ardeiul copt, parmezanul şi migdalele, până când obţii o pastă groasă cu bucati crocante. Serveste sosul cu frigaruile.
Frigarui de legume cu sos
Pofta buna!
Vreau si eu din frigaruile astea