Frigarui de gasca din: carne de gasca, ciuperci, carnaciori, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de gâscă 600 g piept afumat de gaşca 600 g ciuperci 400 g cârnăciori sare piper ulei Mod de preparare: Tăiaţi carnea de gâscă în bucăţi mici iar restul ingredientelor în felii subţiri. Puneţi-le, intercalate, pe frigărui, ungeţi-le cu […]
Frigărui de legume şi tofu
PrinteazaFrigărui de legume şi tofu din: tofu, zucchini, ardei gras, ciuperci, ceapa rosie, sos de soia, ulei de masline, miere, otet din vin rosu, usturoi, zeama de lamaie, seminte de mustar, piper.
- 400 g tofu in apa, foarte ferm
- 2 zucchini mici
- 1 ardei gras mediu, sau bucati de ardei de diferite culori
- 300 g ciuperci medii
- 2 cepe rosii, mici
- marinata:
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri miere lichida
- 2 linguri otet din vin rosu
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 catei mari de usturoi, bine zdrobiti
- 1/2 lingura seminte de mustar macinate
- 1/4 lingura piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Scurgeţi bine tofu, stoarceţi uşor apa în exces, uscaţi-1 pe un prosop, apoi tăiaţi-l în cuburi de cca 2,5 cm.
Tăiaţi zucchini în rondele de cca 1 cm grosime. Tăiaţi ardeii graşi în pătrăţele de 2,5-3 cm.
Tăiaţi ciupercile în jumătăţi.
Tăiaţi cepele în sferturi, desprindeţi foile mari, exterioare.
Luaţi 4 frigărui şi distribuţi pe ele bucăţile de legume şi tofu, alternându-le.
Pregătiţi marinata amestecând bine ingredientele în blender.
Puneţi frigăruile pe un platou lung, turnaţi peste ele marinata, tăvăliţi-le bine prin marinată, acoperiţi-le cu folie de plastic şi lăsaţi-le 3-4 ore în frigider, rotindu-le din când în când.
Frigeţi-le 15-20 min, întorcându-le să se rumenească pe toate părţile.
Frigărui de legume şi tofu
Pofta buna!
Frigarui de creveti picante din: creveti, ulei de susan, miere, sos sriracha, lamaie, ustroi, sare, piper. Ingrediente: 16 creveți 2 linguri de ulei de susan 2 lingurițe de miere sau zahăr 2 lingurițe sos sriracha coaja si sucul de o jumătate de lămâie 4 căței de usturoi sare și piper Mod de preparare: Spalati […]
Pofta buna!