Frigarui libaneze de berbecut cu cuscus si sos de iaurt
PrinteazaFrigarui libaneze de berbecut cu cuscus si sos de iaurt din: cuşcuş, harissa, apă clocotită, coriandru măcinat, conservă năut, ulei de măsline, suc de lămâie, frunze mentă şi de coriandru, sare, piper, iaurt gras, suc de limette, frunze de mentă, cumin, usturoi, carne de berbecuţ, ghimbir, chili, ulei.
Ingrediente:
- 100 g cuşcuş
- 2 linguriţe harissa
- 250 ml apă clocotită
- 1 praf coriandru măcinat
- 1 conservă năut
- 3 linguri ulei de măsline
- 1-2 linguri suc de lămâie
- 2 linguri frunze mentă şi de coriandru tăiate fâşii
- sare, piper
Pentru sosul de iaurt:
- 200 ml iaurt gras
- 2 linguri suc de limette
- 2 linguri frunze de mentă
- 1 praf cumin
- 2 căţei de usturoi
Pentru frigărui:
- 500 g carne de berbecuţ
- 4 căţei de usturoi
- 1 linguriţă ghimbir măcinat
- 1 praf chili
- 1 lingură mentă tocată
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Se prepară garnitura de cuşcuş: se amestecă cuşcuşul cu harissa şi se opăreşte cu apă; se acoperă vasul cu şi se lasă să se înmoaie cca 5 min.
Apoi se adaugă coriandru şi boabeje de năut scurse; compoziţia se căleşte într-o tigaie cu ulei încins, la foc mijlociu, amestecând din când în când.
Se adaugă suc de lămâie şi verdeţuri, sare şi piper, după gust. Se prepară sosul de iaurt: se amestecă iaurtul cu suc de limette, mentă, cumin şi usturoi pisat.
Se dă la frigider până în momentul servirii.
Se prepară frigăruile: se curăţă carnea de pieliţe, se spală şi se taie cuburi. Se aşază în alt castron.
Se pisează usturoiul şi se amestecă împreună cu ghimbir, chili, mentă şi ulei; se toarnă marinata peste carne, se amestecă, se înfăşoară în folie şi se lasă să se marineze la frigider peste noapte.
Se înfig bucăţelele de carne pe ţepuşe şi se frig cca 10-15 min., timp în care se ung din când în când cu marinată. Se servesc frigăruile cu sos de iaurt şi cuşcuş.
Frigarui libaneze de berbecut cu cuscus si sos de iaurt
Pofta buna!