Frigarui marinate cu carne de miel
PrinteazaFrigarui marinate cu carne de miel din: miel, ceapa, usturoi, lamaie, ulei, cimbru, boia, ardei iute, chimion, patrunjel, menta, ardei gras.
- 1 kg carne de miel (pulpă)
- 1 ceapă
- 4 căţei de usturoi
- 3 linguri de zeamă de lămâie
- 75 ml ulei de măsline
- 1 lingură de cimbru tocat mărunt
- 1 lingură de boia
- 1/2 de ardei iute uscat
- 1 linguriţă de chimion
- 1/2 de legătură de pătrunjel cu frunza netedă tocat mărunt
- 1/2 de legătură de mentă tocată mărunt
- câte un ardei gras roşu şi verde
- sare
- piper
- 3 cepe roşii
Mod de preparare:
Carnea se curăţă de tendoane şi de grăsime şi se taie în cuburi de circa 4 cm.
Pentru marinadă se curăţă ceapa şi usturoiul, se taie mărunt şi se amestecă cu zeama de lămâie şi cu uleiul de măsline. Se adaugă şi cimbrul, boiaua, ardeiul iute, chimionul şi verdeaţa.
Carnea se amestecă cu marinada şi se păstrează la marinat în vas acoperit timp de minim 4 ore. Apoi se scoate şi se scurge, iar marinada se păstrează. Ardeii se curăţă, se spală şi se taie în jumătăţi, se îndepărtează cotoarele şi seminţele şi se taie bucăţi. Cepele roşii se curăţă şi se taie în sferturi.
Cuburile de carne se înşiră alternativ pe frigărui cu bucăţile de ardei şi de ceapă, apoi se sărează şi se piperează.
Frigăruile se prăjesc circa 5-7 minute pe toate părţile, ungându-se în acest răstimp de mai multe ori cu marinadă.
Frigarui marinate cu carne de miel
Pofta buna!