Frigarui marinate cu curry
PrinteazaFrigarui marinate cu curry din: carne, sos de iaurt, ardei iute, curry, portocale, miere, lamaie, ulei.
- 1 kg carne (porc, pui sau miel)
- sos de iaurt
- 1 ardei iute
Pentru marinadă:
- 2 portocale
- 1 lingură miere
- 1 linguriţă curry
- 1 lămâie verde
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Stoarce o portocală, iar pe cealaltă tai-o rondele. Taie şi lămâia rqndele. Amestecă zeama de portocală cu mierea, condimentele, uleiul şi rondelele de portocală şi lămâie. Adaugă un praf de sare.
Pune carnea tăiată pentru frigărui în marinadă şi dă-o la frigider 2 ore. Dupa aceea, pune frigăruile pe grătarul încins şi lasă-le să se facă, stropindu-le din când în când cu marinadă.
Serveşte cu sos de iaurt, ardei iute tocat şi bucăţi de lămâie.
Pofta buna!