Frigarui marinate de pui cu rosii cherry si sos

Printeaza

Frigarui marinate de pui cu rosii cherry si sos din: piept de pui, rosii cherry, ghimbir, piper negru, miere, ulei de masline, supa de pasare, unt, sare.

 

Ingrediente:

  • 3 piepţi de pui
  • 30 roşii cherry
  • 1 bucată de ghimbir (5 cm)
  • 1 linguriţă de piper negru măcinat
  • 1 linguriţă de miere
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • 100 ml supă de pasăre
  • 50 g unt rece
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepară marinata: curăţă şi rade ghimbirul într-un castron, apoi adaugă pieptul de pui porționat în cuburi potrivite.

Presară piperul, tornă deasupra uleiul şi mierea, amestecă bine, cu mâna, apoi acoperă cu folie de plastic şi dă la rece pentru 30 de minute.

Încinge grătarul, timp în care înfige pe beţe de frigăruie bucăţele de carne bine scurse şi roşioare întregi.

Pune-le pe grătar şi lasă-le aproximativ 15 minute, având grijă să le întorci regulat.

Între timp, prepară sosul : pune marinata rămasă într-o crăticioară şi adaugă supa de pui.

Lasă totul pe foc potrivit până scade la o trieme.  Adaugă untul şi incorporeaza. Sărează după gust şi toarnă într-un bol.

Serveşte frigăruile fierbinţi, cu sos alături.

 

Frigarui marinate de pui cu rosii cherry si sos

Frigarui_marinate_de_pui_cu_rosii_cherry_si_sos

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.