Frigarui marocane
PrinteazaFrigarui marocane din: ficat de vita, prapure, unt, boia, chimen, sare, piper, patrunjel, rosii, praf de chili.
- un kg ficat de vită
- 2 bucăţi prapure
- 100 g unt
- 4 lingurite boia
- 3 lingurite chimen
- 2 lingurite sare
- 1/4 linguriţă piper măcinat
Pentru sos:
- o legătură pătrunjel
- 3 rosii
- sare
- piper
- praf de chilii
Mod de preparare:
Ficatul tăiat felii se rumeneste în unt topit. Se taie apoi cuburi cât mai egale care se pun într-un castron.
Se adaugă condimentele, se amestecă si se înfig bucăţile pe tepuşe.
Se invelesc tepusele în prapure si se frig pe grătarul bine încins. Se scot si se servesc cu sosul făcut din amestecul de rosii date pe răzătoare cu pătrunjel tocat mărunt, sare, piper si chilii.
Pofta buna!