Frigarui de miel cu ardei si ceapa
PrinteazaFrigarui de miel cu ardei si ceapa din: pulpa de miel, lamaie, ulei de masline, usturoi, rozmarin, ardei, rosii, lipii, iaurt, sos de ardei iute, rosii, castraveti.
Ingrediente:
- 1 pulpa de miel, dezosata, cuburi
- 1 lamaie, zeama scursa, tocata grosier
- 3 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 mana fire de rozmarin, tocat
- 3 ardei verzi, taiati in bucati late
- 2 cepe rosii, taiate in semirondele late
Ingrediente pentru servire:
- lipii incalzite
- iaurt
- sos de ardei iute
- rosii si castraveti, tocate
Mod de preparare:
Combină carnea de miel cu lamaia, zeama de lamaie, uleiul, usturoiul si rozmarinul.
Asezoneaz-o bine. Acoper-o cu folie si tine-o la frigider cateva ore sau, daca e posibil, peste noapte.
Aranjeaza cuburile de carne pe frigari lungi din metal sau lemn, alternandu-le cu ardei si ceapa.
Incinge gratarul, pune frigaruile de miel pe gratar si lasa-le 5 minute, pana se rumenesc bine pe o parte.
Intoarce-le pe cealalta parte si gateste-le inca 5-10 minute.
Lasa frigaruile deoparte cateva minute inainte de a le servi cu lipii, iaurt, sos de ardei iute, rosii si castraveti.
Frigarui de miel cu ardei si ceapa
Pofta buna!