Se amesteca 1 pachet carne tocata de miel cu 1 ceapa rosie data prin razatoare, 1 catel de usturoi zdrobit, 1 praf de fulgi de chilli, 2 cuisoare macinate, ½ lingurita de chimion macinat si patrunjel tocat. Se asezoneaza bine cu sare si piper, apoi se asaza pe frigarui in forma de carnati. Se ung […]
Frigarui cu miel, ardei gras si ceapa rosie
PrinteazaFrigarui cu miel, ardei gras si ceapa rosie din: spată de miel, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, Cayenne, ardei gras roşu, ceapă roşie, oregano, rozmarin, cimbrişor.
Ingrediente:
- 800 g spată de miel
Pentru marinată:
- 3 căţei de usturoi
- sucul unei lămâi
- 5 linguri ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
- piper Cayenne
Pentru frigărui de legume:
- 500 g ardei gras roşu
- 500 g ceapă roşie
- 1 linguriţă oregano
- 1 linguriţă rozmarin
- 1 linguriţă cimbrişor tocat fin
Mod de preparare:
Cureţi usturoiul, îl pisezi într-un bol şi îl amesteci cu sucul de lămâie şi 4 linguri ulei de măsline.
Condimentezi cu sare, piper şi piper Cayenne.
Speli carnea cu apă rece, o ştergi bine şi o tai cubuleţe ca pentru tocăniţă.
Laşi la marinat carnea în amestecul pregătit anterior, la frigider, timp de 3 ore.
Carnea o întorci în marinată din când în când. Cureţi ardeiul gras şi ceapa roşie şi le tai bucăţi potrivite.
Scoţi carnea de la marinat, o scurgi şi o pui pe frigărui, alternativ cu cubuleţele de ceapă şi ardei.
Incingi restul de ulei într-o tigaie, pui frigăruile şi le prăjeşti timp de 20 de minute, până li se rumenesc marginile.
Amesteci verdeţurile într-un bol mic şi presari peste frigărui înainte de servire.
Serveşti frigăruile cu salată de roşii cu busuioc şi pâine proaspătă. Poţi servi frigăruile şi cu sos de iaurt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Frigărui de miel şi salată grecească
O reteta de figarui de miel si salata greceasca din: zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, carne de miel, rosii, castravete, branza feta, masline si menta. Ingrediente: zeama de la 1/2 lamaie 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi, zdrobit 600 g carne de miel (sau berbecut), preferabil pulpa, taiata cubulete pentru […]
Pofta buna!