Frigarui de miel la gratar
PrinteazaO reteta de frigarui de miel la gratar din: muschiulet de miel, carnati, rosii, ceapa alba, ardei rgas, sare, piper, cimbru si ulei.
- 400 g de muschiulet de miel
- 2 carnati
- 2 rosii
- 4 cepe medii albe
- 1 ardei gras
- Sare, piper
- Cimbru
- Ulei
- tepuse
Mod de preparare:
Taie carnea de miel in bucati cu o grosime de aproximativ 3-4 cm si carnatii in bucati de 5-6 cm. Cepele se curata de coaja si se taie pe jumatate. De asemenea, rosiile se taie in patru, iar ardeiul gras se portioneaza in bucati potrivite, similare cu rosiile.
Pe fiecare tepusa aranjeaza cate una-doua bucati din fiecare aliment. Pentru ca ingredientele sa nu se deprinda de pe tepusa, incepe si termina cu ceapa, deoarece aceasta rezista mai bine in timpul prepararii termice decat rosiile, de exemplu. Nu uita sa intepi bucatile de carne cu varful ascutit al unui cutit pentru a evita spargerea lor in momentul arderii.
Pentru un gust aparte, prinde printre bucatile de carne cate un fir de cimbru. Este indicat sa ungi gratarul cu putin ulei pentru ca frigaruile sa nu se lipeasca de fierul incins. Pozitioneaza frigaruile pe gratar si verifica in prealabil intensitatea acestuia, pentru ca acestea sa nu se arda.
Din patru in patru minute, intoarce fiecare frigaruie pe cate o parte, pentru a se arde moderat. Dupa ce s-au facut, scoate-le pe un platou si condimenteaza-le cu sare si piper dupa gust.
Frigaruile de miel se servesc imediat dupa ce au fost luate de pe gratar, pentru a nu-si pierde din savoare. Poti opta pentru o garnitura de cartofi dulci sau pentru o portie de muraturi asortate. Bautura potrivita pentru carnea de miel este vinul rosu demisec.
Frigarui de miel la gratar
Pofta buna!