Frigărui de miel cu pesto de mentă
PrinteazaFrigărui de miel cu pesto de mentă din: pulpa de miel, seminte de coriandru, ceapa, ulei de masline, parmezan, rozmarin, patrunjel, menta, lamaie, usturoi, sare si piper.
Ingrediente:
- 500g pulpă de miel
- 1 linguriţă rasă seminţe de coriandru măcinate
- 1 ceapă mare
- 50ml ulei de măsline
- 50g parmezan
- 4-5 fire de rozmarin
- 1 leg. pătrunjel
- 1 leg. mentă
- 1 lămâie
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Frigărui de miel cu pesto de mentă: Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele.
Tăiaţi apoi carnea în cubuleţe cu latura de circa 3cm, stropiţi-le cu 2 linguri de ulei şi presăraţi-le cu sare, piper şi coriandru măcinat.
Curăţaţi ceapa, spălaţi-o, tăiaţi-o în 4 şi desfaceţi sferturile în foi. Puneţi pe beţe de frigărui alternativ bucăţele de carne şi ceapă.
Puneţi frigăruile astfel pregătite pe grătarul încins şi frigeţi-le până când se rumenesc frumos pe toate părţile.
Pentru pesto, tocaţi verdeţurile, apoi puneţi-le într-un mojar, împreună cu usturoiul, adăugaţi puţină sare grunjoasă şi pisaţi-le până când obţineţi o pastă.
Adăugaţi uleiul rămas, zeama de lămâie şi parmezanul dat pe răzătoarea mică şi omogenizaţi bine.
Serviţi frigăruile fierbinţi presărate cu sosul pesto.
Pofta buna!