Frigărui de miel şi salată grecească
PrinteazaO reteta de figarui de miel si salata greceasca din: zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, carne de miel, rosii, castravete, branza feta, masline si menta.
- zeama de la 1/2 lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 600 g carne de miel (sau berbecut), preferabil pulpa, taiata cubulete
pentru salata:
- 4 rosii mari, tocate
- 1 castravete, tocat
- 1 mana de masline, fara samburi, tocate grosier
- 200 g de branza feta, faramitata
- 1 legatura de menta, tocata
Mod de preparare:
Se amestecă lămâie, uleiul de măsline şi usturoiul. Se toarnă jumătate din cantitate într-un borcan şi se păstrează pentru mai târziu. Se pune carnea în bol şi se amestecă bine cu sosul. Se înfig bucăţile pe opt frigărui mici şi se toarnă peste ele restul de sos din bol. Se lasă la marinat 10 minute.
Intre timp, se amestecă ingredientele pentru salată, cu excepţia mentei. Se toarnă peste salată dressingul din borcan.
Se încinge o tigaie-grătar. Se frige mielul timp de opt minute, întorcând frigăruile pe toate părţile, până se rumenesc uniform. Se adaugă şi menta peste salată şi se serveşte alături de frigărui.
Frigărui de miel şi salată grecească
Pofta buna!