Frigărui de miel şi salată grecească

Printeaza

O reteta de figarui de miel si salata greceasca din: zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, carne de miel, rosii, castravete, branza feta, masline si menta.

Ingrediente:Frigărui de miel şi salată grecească

  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 600 g carne de miel (sau berbecut), preferabil pulpa, taiata cubulete

pentru salata:

  • 4 rosii mari, tocate
  • 1 castravete, tocat
  • 1 mana de masline, fara samburi, tocate grosier
  • 200 g de branza feta, faramitata
  • 1 legatura de menta, tocata

 

Mod de preparare:

Se amestecă lămâie, uleiul de măsline şi usturoiul. Se toarnă jumătate din cantitate într-un borcan şi se păstrează pentru mai târziu. Se pune carnea în bol şi se amestecă bine cu sosul. Se înfig bucăţile pe opt frigărui mici şi se toarnă peste ele restul de sos din bol. Se lasă la marinat 10 minute.

Intre timp, se amestecă ingredientele pentru salată, cu excepţia mentei. Se toarnă peste salată dressingul din borcan.

Se încinge o tigaie-grătar. Se frige mielul timp de opt minute, întorcând frigăruile pe toate părţile, până se rumenesc uniform. Se adaugă şi menta peste salată şi se serveşte alături de frigărui.

Frigărui de miel şi salată grecească

Frigărui de miel şi salată grecească

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.