Frigarui de miel cu salata de varza
PrinteazaFrigarui de miel cu salata de varza din: iaurt, pasta tandorii, pulpa de miel, corinadru, lipii, morcov, varza alba, ceapa rosie, zeama de lamaie, ulei de masline, boabe de mustar.
- 3 linguri de iaurt grecesc sau alt iaurt gras
- 1 lingura de pasta tandorii
- 175 g pulpa de miel sau de berbecut, fara grasime, taiata in cuburi
- 1 legatura mica de coriandru tocat
- 2 lipii
- pentru salata de varza:
- 1 morcov curata si taiat in fasii
- 1/4 de varza alba maruntita
- 1 ceapa rosie feliata
- zeama de la 1 lamaie
- 2 lingurite ulei de masline
- 1 lingurita boabe de mustar
Mod de preparare:
Amestecă două linguri de iaurt cu pasta tandoori într-un vas de mărime medie.
Adaugă carnea de miel, amestecând pentru ca toate bucăţile să fie acoperite de un strat de compoziţie.
Prepară raita cu iaurtul rămas, o lingură de coriandru tocat şi asezonează după gust, apoi pune deoparte.
Pentru salata de varză, amestecă toate legumele cu coriandrul rămas într-un vas mare, apoi adaugă zeama de lămâie, uleiul şi boabele de muştar.
Incinge bine grătarul sau o tigaie-grill. înfige carnea de miel pe patru frigărui de metal sau de bambus (pe cele din urmă va trebui să le înmoi în apă timp de 20 de minute).
Aşază frigăruile pe grătar timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când se pătrund.
Serveşte- le cu salată de varză, raita şi lipiile încălzite.
Frigarui de miel cu salata de varza
Pofta buna!