Frigarui de miel cu sos cu vin
PrinteazaFrigarui de miel cu sos cu vin din: usturoi, vin, sare, piper, carne de miel, ulei, rozmarin, dafin, ceapa, cartofi, smantana.
- 6 căţei de usturoi tăîati mărunt
- 250 ml vin alb
- sare
- 4 boabe de piper
- 750 g carne de miel
- 80 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă de rozmarin tocat
- 1 frunză de dafin
- 1 legătură de ceapă verde tăiată mărunt
- 2 cartofi mari tăiaţi cubuleţe
- 200 g smântână
Mod de preparare:
Se amestecă 3 căţei de usturoi cu 100 ml de vin, 75 ml de apă, sare şi boabele de piper.
Carnea se taie cubuleţe şi se lasă la marinatîn această compoziţie timp de 24 de ore.
Se scoate carnea din marinadă, se usucă şi se înşiră pe frigărui. Se prăjeşte scufundată în ulei.
Restul de usturoi se amestecă cu rozmarinul, frunza de dafin, ceapa verde şi sarea, se adaugă la prăjit, dar nu se lasă să se rumenească prea tare.
Restul de vin se combină cu 500 ml de apă, se aduce la fierbere şi se lasă la foc mic circa 2 ore.
Cu 20 de minute înainte de a fi gata, se adaugă cartofii şi smântână.
Se sărează şi se servesc cu pâine ţărănească.
Frigarui de miel cu sos cu vin
Pofta buna!