Frigarui de miel cu sos

Printeaza

O reteta simpla de frigarui de miel cu sos din: carne de miel, ulei de masline, rosii, mustar dulce, usturoi, otet de vin, otet de mere, ardei iute, rodii, zahar, cimbru, curry, sare, piper, orez si cartofi.

Ingrediente:

  • 500 g carne de miel
  • 150 ml ulei de masline
  • 2 rosii
  • mustar dulce
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri otet de vin
  • otet de mere
  • 1 ardei iute
  • 4 rodii
  • 75 g zahar
  • Cimbru
  • curry
  • sare
  • piper
  • orez
  • cartofi

Mod de preparare:

Intr-un vas de plastic se amesteca 100 ml ulei de masline cu 2 linguri de mustar, ceapa taiata rondele, 3 catei de usturoi feliati, pudra de curry, otetul de vin, o lingura de cimbru, sare si piper.

Carnea de miel se spala, se taie cuburi si se pune in marinata. Se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pentru maximum 30 de minute.

Se uda frigaruile de lemn cu apa, se infig cuburile de carne, se aseaza pe un gratar incins si se frig.

Rodiile se curata de seminte, se pastreaza 4 linguri pentru decor, iar restul se mixeaza si se strecoara sucul obtinut.

Intr-o oala se pune restul de ulei si usturoi pisat, ardeiul iute taiat in jumatate si se prajesc 2 minute.

Se adauga sucul de rodii, zaharul tos, sare, piper si 2 linguri de otet de mere. Se fierbe pana scade la jumatate, se lasa sa se raceasca putin si se serveste alaturi de frigaruile de miel cu orez sau cartofi natur, impreuna cu un pahar de Muscat Ottonel.

Frigarui de miel cu sos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. frigarui de miel e tot ce mi-as dori pentru aceasta seara

  2. Imi place carnea de miel, e foarte frageda si gustoasa. O sa fac si eu frigarui de miel cu sos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.