O reteta delicioasa de frigarui de miel cu tarhon din: carne de miel, paine, tarhon, faina, ceapa, usturoi, oua, bicarbonat, sare, piper, ulei, sos de rosii picant, saratele, cartofi si orez.
Ingrediente:
1 kg carne de miel
două felii de pâine
o legătură de tarhon
două linguri de făină
o ceapă
4 căţei de usturoi
3 ouă
o jumătate de linguriţă de bicarbonat
sare, piper, ulei
sos de roşii picant
săratele lungi
cartofi
orez
Preparare:
Carnea de miel se dă prin maşina de tocat, se amestecă bine cu usturoiul şi ceapa tocate mărunt, ouăle, sarea şi piperul.
Se adaugă pâinea înmuiată în puţină apă, apoi stoarsă şi sfărâmată, bicarbonatul şi puţin tarhon tocat.
Se formează chifteluţe, se trec prin făină şi se înfingîn frigărui de lemn sau de metal.
Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau folie de aluminiu şi se introduc în cuptor.
Se coc la foc mediu până când carnea s-a strâns şi a căpătat o culoare aurie.
Se scot din frigărui, se înfig bastonaşele de săratele şi se servesc cu sos de roşii picant, amestecat cu tarhon proaspăt tocat.
Frigarui de miel cu rozmarin din: pulpa de mie, ceapa, dovlecel, sare, piper, rozmarin, usturoi, cimbru, ulei, vin. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel 8 fire rozmarin verde 1 ceapă 1 dovlecel mic piper negru sare Pentru marinadă: 1 ceapă mică 3 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă boabe de coriandru 1 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.