Frigărui de miel cu tarhon

Printeaza

O reteta delicioasa de frigarui de miel cu tarhon din: carne de miel, paine, tarhon, faina, ceapa, usturoi, oua, bicarbonat, sare, piper, ulei, sos de rosii picant, saratele, cartofi si orez.

Frigărui de miel cu tarhon

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel
  • două felii de pâine
  • o legătură de tarhon
  • două linguri de făină
  • o ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 3 ouă
  • o jumătate de linguriţă de bicarbonat
  • sare, piper, ulei
  • sos de roşii picant
  • săratele lungi
  • cartofi
  • orez

 

Preparare:

Carnea de miel se dă prin maşina de tocat, se amestecă bine cu usturoiul şi ceapa tocate mărunt, ouăle, sarea şi piperul.

Se adaugă pâinea înmuiată în puţină apă, apoi stoarsă şi sfărâmată, bicarbonatul şi puţin tarhon tocat.

Se formează chifteluţe, se trec prin făină şi se înfingîn frigărui de lemn sau de metal.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau folie de aluminiu şi se introduc în cuptor.

Se coc la foc mediu până când carnea s-a strâns şi a căpătat o culoare aurie.

Se scot din frigărui, se înfig bastonaşele de săratele şi se servesc cu sos de roşii picant, amestecat cu tarhon proaspăt tocat.

Frigărui de miel cu tarhon

Frigărui de miel cu tarhon.jpg

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Frigarui de miel cu rozmarin

Frigarui de miel cu rozmarin

Frigarui de miel cu rozmarin din: pulpa de mie, ceapa, dovlecel, sare, piper, rozmarin, usturoi, cimbru, ulei, vin. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel 8 fire rozmarin verde 1 ceapă 1 dovlecel mic piper negru sare Pentru marinadă: 1 ceapă mică 3 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă boabe de coriandru 1 […]

 

Frigarui picanti de miel cu vin

Frigarui picante de miel cu vin

Frigarui picante de miel cu vin din: carne de miel, ceapa, otet, vin, usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel o ceapă 5 linguri oţet din vin 5 linguri vin roşu 3 căţei usturoi 1/2 linguriţă coriandru măcinat 1/4 linguriţă fulgi de ardei iute 1/2 legătură pătrunjel 1/2 linguriţă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.