Frigarui de miel cu tzatziki
PrinteazaO reteta delicioasa de frigarui de miel cu tzatziki din: usturoi, tocatura de miel, ulei de masline, boia dulce, boia iute, sare, piper macinat, ceapa, lamaie, ulei de masline, castravere, usturoi, iaurt si branza de vaci.
- 2 catei de usturoi
- 500 g tocatura de miel
- 1 lingura de ulei de masline
- 1, 1/2 lingurita de boia dulce de ardei
- 1/2 lingurita de boia iute de ardei
- sare
- piper macinat
- 1 ceapa
- 1 lamaie
- ulei de masline
Tzatziki:
- 1 castravete mic de salata
- 4 catei de usturoi
- 500 g iaurt
- 150 g branza de vaci
- 1 lingurita de ulei de masline
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Cureti si presezi cateii de usturoi, apoi ii amesteci cu carnea tocata intr-o farfurie. Framanti un aluat neted cu o lingura de ulei de masline, o lingura de apa, ambele feluri de boia, sare si piper.
Cu mainile umede formezi 12 role mici de aproximativ 6 cm lungime. Cureti ceapa si o tai ca pentru ciorba. Tai lamaia felii, apoi le tai pe acestea la randul lor in patru.
Pui pe frigaruie alternariv 3 role de carne cu bucati de ceapa si lamaie. Incingi o tigaie, ungi frigaruile cu un pic de ulei si le prajesti injur de 10 minute sau poti sa le prajesti pe grill-ul uns cu ulei, schimband mai des pozitia.
Tzatziki:
Speli castravetele, il cureti si il razi intr-o farfurie, cu o razatoare de bucatarie. Presezi si zeama.
Cureti si pisezi usturoiul. Faci cu ulei de masline o crema din iaurt si branza de vaci. Imbini cu amestecul de castravete, dregi cu sare si piper si lasi sa se raceasca.
Servesti frigaruile de miel cu tzatziki si, dupa gust, cu rosii prajite.
Frigarui de miel cu tzatziki
Pofta buna!