Icre de morun cu marar si sos de peste din: limbi de icre de morun proaspăt, unt, marar, sos cu iz de peşte, boabe de piper negru, otet, sare de mare, zahar. Ingrediente: 500 g limbi de icre de morun proaspăt 30 g unt 1 legătură de mărar 500 ml sos cu iz de peşte 6 boabe […]
Frigărui de morun sau nisetru
PrinteazaFrigărui de morun sau nisetru din: morun, sare, ulei, sos a la grec.
Ingrediente:
Mod de preparare Frigărui de morun sau nisetru:
Se taie peştele în felii, care la rîndul lor se împart în bucăţele mai mici.
Aceste bucăţi se înfig cite 4—5 in beţişoare de lemn.
Se sărează, se ung cu ulei, apoi se frig la grătar, întorcîndu-le pe toate părţile.
Gata fripte, se aranjează pe un platou şi se servesc cu sos a la grec.
Pofta buna!
Morun cu vodca si boia din: morun uscat, ulei usturoi, unt, cenusa de mesteaca, boia, dafin, rachiu sau de vodcă, mied (un fel de hidromel), sare, piper. Ingrediente: 500 g morun uscat 100 ml ulei 1 căţel de usturoi 1 lingură de unt 30 g cenuşă de mesteacăn 1 praf de boia 1/2 frunză de […]