din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, boia, chimion, rosii, sare, piper, oua, patrunjel. Shakshuka este o rețetă tradițională de origine nord-africană, cu influențe mediteraneene, care a devenit extrem de populară în întreaga lume datorită aromei sale bogate și a consistenței unice. Acest preparat aduce […]
Frigărui de muşchi de vită şi piept de gască cu sos de muştar, ouă şi ceapă
PrinteazaFrigărui de muşchi de vită şi piept de gască cu sos de muştar, ouă şi ceapă
Ingrediente:
- 1,200 kg muşchi de vaca
- 450 g piept de gîscă
- sare
- piper
- cimbru
- 3 salate verzi
- 100 g ulei
- 1 legătură de mărar
- 1 fir ceapă verde
- 2 ouă
- 1/2 linguriţă de muştar
- puţin zahăr
- 12 frigărui
- zeamă de lămaie
Mod de preparare:
Frigărui de muşchi de vită şi piept de gască cu sos de muştar, ouă şi ceapă: Muşchiul se taie bucăţi egale, pieptul felii subţiri şi se pun intercalate pe frigărui. Se ung cu unt, se dă sare, piper si cimbru şi se frig pe grătar 8-10 minute.
Salata se spală bine, se rupe cu mina bucăţele, se stoarce şi se pune pe un şervet care absoarbe apa.
Separat se face un sos cu muştar, ulei, ceapa verde tocată, sare, puţin zahăr, zeamă de lămiie, ouăle fierte tari şi tocate şi mărarul tocat.
Acest sos se amestecă cu salata şi se serveşte în salatieră o dată cu frigănelele.
Pofta buna!
Shakshuka – Ouă prăjite în sos de roșii
Supă de linte cu turmeric: O rețetă delicioasă și sănătoasă pentru prânz sau cină
Supă de linte cu turmeric: O rețetă delicioasă și sănătoasă pentru prânz sau cină din: ceapa, usturoi, linte, turmeric, ulei de masline, cartof, apa, sare, piper, suc de lamaie. Supa de linte cu turmeric este o alegere excelentă pentru cei care doresc să se bucure de o masă sățioasă și plină de nutrienți. Această rețetă […]