Frigărui pe pat de ratatouille
PrinteazaFrigărui pe pat de ratatouille din: piept de pui, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, cimbru, vanata, dovlecel, ardie grasi, ceapa, rosii, usturoi, foaie de dafin, sare, piper, nucsoara, ulei.
pentru frigarui:
- 500 g piept de pui
- 100 g rosii cherry
- ulei de masline
- sare
- piper
- cimbru
pentru ratatouille:
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 2 ardei rgasi de diferite culori
- 1 ceapa
- 500 g rosii
- 2 catei de ustuturoi
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- nucsoara
- ulei
Mod de preparare:
Taie pieptul de pui în fâşii, unge-l cu ulei şi condimentează-l cu sare, piper si cimbru. Infinge fiecare fasie pe bat de frigarui impreuna cu doua rosioare cherry. Lasă la rece 15 minute.
Incinge 2-3 linguri cu ulei şi înăbuşă ceapa tocată. Adaugă vânătă, ardeii şi dovlecelul tăiat în cubuleţe. Lasă pe foc câteva minute, pune foaia de dafin, usturoiul zdrobit şi roşiile opărite, decojite şi pasate cu furculiţa, Presară un praf de sare, piper şi nucşoară.
Răstoarnă amestecul de legume într-un vas termorezistent. Aşază dea¬supra frigăruile de pui şi lasă la cuptor, la foc moderat, 30-35 de minute.
Frigărui pe pat de ratatouille
Pofta buna!