Frigarui de peste cu sos de mango si sos de smantana
PrinteazaFrigarui de peste cu sos de mango si sos de smantana din: peste, lime, miere, ulei de masline, praf de ardei iute, chimion, zahar, sare, tortilla, varza alba, ridichi, sos tabasco, ceapa rosie, mango, ardei iute, coriandru, smantana.
Ingrediente:
- 500g file de peşte alb, tăiat în bucăţi de 3cm
- coaja rasă de la 2 limes şi zeama de la 1, plus sferturi de lime pentru servit
- 1 lingură de miere
- 1 lingură ulei de măsline
- câte 1 linguriţă de praf de ardei moderat de iute, chimion măcinat, zahăr şi sare
- foi de tortilla, calde, varză albă, ridichi feliate şi sos Tabasco, pentru servit
sos de mango:
- 1 ceapă roşie, tocată fin
- zeama de la 1 lime
- 2 fructe de mango, tăiate cubuleţe
- 1 ardei iute verde, tocat fin
- 1/2 linguriţă de chimion măcinat
- 1 mână de coriandru, tocat
Ingrediente sos de smantana:
- 100g de smântână
- 1 lingură de sos tabasco
Mod de preparare:
Intr-o farfurie adâncă, pune cuburile de peşte cu zeama şi coaja rasă de lime, mierea şi uleiul de măsline.
Acoperă-le şi lasă-le la marinat 30 de minute în frigider, într-un bol mic, pune condimentele şi zahărul cu puţină sare.
Scoate peştele din frigider şi înfige cuburile pe frigări de lemn sau de metal. Dacă foloseşti unele de lemn, înmoaie-le întâi în apă timp de 10 minute.
Pudrează frigăruile de peşte cu condimentele amestecate cu sare. Dă-le la rece până când urmează să le găteşti.
Pentru sos, pune ceapa într-un bol, acoper-o cu zeama de lime şi las-o 5 minute.
Adaugă restul ingredientelor şi asezonează. Intr-un alt bol, pune ingredientele pentru sosul de smântână şi asezonează.
Incinge o tigaie-grill. Găteşte peştele 2-3 minute pe fiecare parte, până când apar urme de grătar pe el, iar carnea pare fermă.
Serveşte frigăruile cu foi calde de tortilla, varză, ridichi, sos de smântână, sos de mango, sos iute şi sferturi de lime.
Frigarui de peste cu sos de mango si sos de smantana
Pofta buna!