Frigarui de peste cu stafide

Printeaza

Frigarui de peste cu stafide din: stafide, sofran, peste, sare, usturoi, ulei, sherry, dafin, limeta, sare, piper.

Ingrediente:

  • 100 g stafide
  • cca 30 de fire de şofran
  • 500 g peşte-pescar
  • sare de mare
  • 8 căţei de usturoi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 150 ml sherry
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • felii de limetă pentru servit

 

Mod de preparare:

Stafidele se pun în apă caldă. Şofranul se înmoaie în 3 linguri de apă clocotită. Peştele se spală, se şterge de apă şi se taie în bucăţi de circa 4 cm.

Se freacă cu sare şi se pune deoparte timp de 15 minute, pentru a se întări carnea. Apoi se înşiră pe frigărui.

Usturoiul se curăţă. Frigăruile se prăjesc petoate părţile în ulei încins, apoi se scot din tigaie.

In uleiul în care s-au prăjit frigâruile se rumeneşte usturoiul până devine auriu, se toarnă sherry-ul şi se adaugă dafinul, apa cu şofran şi stafidele scurse.

Se fierbe întreaga compoziţie, apoi se pun din nou frigăruile în tigaie. Se clocotesc la foc mic circa 5 minute, pentru a se evapora alcoolul.

Se asezonează cu sare şî cu piper. Frigăruile se aşează pe un platou pe feliile de lămâie şi se picură pe deasupra sos.

Frigarui de peste cu stafide

Frigarui_de_peste_cu_stafide

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.