Frigarui de peste
PrinteazaO reteta delicioasa de frigarui de peste din: fileuri de cod sau merluciu, sos de soia, zeama de lamaie, praz, piper, ceapa rosie, ardei capia, ardei iute, patrunjel, marar si lamaie.
- 3 fileuri de cod sau merluciu
- 1-2 linguri cu sos de soia
- 1-2 linguri cu zeama de lamaie
- 1 praz
- piper in patru culori
pentru garnitura:
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei capia
- 1 ardei iute rosu
- patrunjel
- marar
- lamaie
Mod de preparare:
Taie fileurile în cuburi potrivite şi pune-le într-un castron. Macină piper deasupra, toarnă zeama de lămâie şi sosul de soia şi lasă la rece, acoperit, o oră. După ce a stat la marinat, scurge-l şi înşiră peştele pe beţele de frigăruie (ţinute în prealabil în apă) şi felii de praz.
Pune frigăruile pe un grătar încins, uns cu puţin ulei. Lasă 2-3 minute pe fiecare parte şi întoarce cu grijă. Dacă se prinde de grătar, dezlipeşte uşor cu o paletă.
Pentru garnitură, feliază legumele cât mai subţire şi stropeşte-le cu suc de lămâie proaspăt stors. Pune garnitura pe un platou şi aşază deasupra frigăruile fierbinţi. Serveşte imediat.
Frigarui de peste
Pofta buna!