Frigărui de porc cu ananas
PrinteazaO reteta de frigarui de porc cu ananas din: muschi de porc, mix de condimente, ienibahar, sos de chilli, coaja si zeama de lime, ananas, ulei, orez basmati si fasole neagra.
- 400 g muschi de porc, taiati in bucati cu latura de 4 cm
- 2 linguri mix de condimente pentru gratar
- 1 lingurita ienibahar macinat
- 1 lingura sos de chilli, plus extra pentru servire (optional)
- coaja rasa si zeama de la 1 lime, plus 2 limes taiate in felii pentru servire
- 1/2 ananas mic, curatat si taiat in bucati cu latura de 4 cm
- 1 lingura de ulei
- 200 g orez basmati
- 400 g de fasole neagra din conserva, scursa si clatita
Mod de preparare:
Se amestecă bucăţile de carne cu mixul de condimente, ienibaharul, sosul de chilii, zeama şi coaja rasă de lime. Se asezonează şi se înfig bucăţile de carne şi de ananas pe beţe de frigărui de metal (sau de lemn, care trebuie mai întâi înmuiate în apă călduţă). Frigăruile astfel obţinute se ung cu ulei.
Se fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe pachet. Se scurge bine, apoi se pune la loc în cratiţa în care a fiert, se adaugă fasoiea şi se păstrează la cald, amestecând din când în când.
Intre timp, se încinge un grătar peste care se aşază frigăruile şi se lasă trei minute pe fiecare parte, până se rumenesc bine. Se servesc cu garnitura de orez şi fasole, cu sos de chilii şi felii de lime.
Frigărui de porc cu ananas
Pofta buna!