Frigărui de porc cu dovlecei
PrinteazaSe înmoaie în apă rece 8 ţepuşe de lemn. 600 g muşchi de porc se taie cuburi de cca 4 cm. Se curăţă 1 dovlecel italian verde şi 1 dovlecel italian galben: se taie felii groase de cca 1,5 cm.
Se spală 250 g roşii cherry. Se curăţă de cotoare şi seminţe 1 ardei gras roşu; pulpa se taie bucăţi de cca 2 cm.
Pe ţepuşele de lemn pregătite, se înfig alternativ bucăţi de carne şi legume. Se amestecă 5 linguri de ulei de măslinecu 1 linguriţă boia, sare şi piper.
Frigăruile se ung cu acest amestec, folosindu-se o pensulă. Se aşază pe grătar şi se frig cca 10-15 min. Intre timp, se întorc.
Frigărui de porc cu dovlecei
Pofta buna!