Frigarui de porc glasate
PrinteazaO reteta de frigarui de porc glasate din: carne de porc macra, caise, dovlecei, ceapa, dulceata de portocale, suc de protocale, mustar cu boabe, ghimbir si cimbru sau oregano.
- 600 g carne de porc macra
- 12 caise uscate
- 125 g dovlecei mici, taiati felii groase
- 125 g cepe mici albe sau rosii, taiate in sferturi
pentru marinata:
- 4 linguri dulceata de portocale
- 30 ml suc de portocale sau sherry
- 2 linguri mustar cu boabe
- 0.5 lingurita ghimbir, macinat
- 0.5 lingurita cimbru sau oregano, uscat
Mod de preparare:
Pentru prepararea marinatei, se topeste dulceata de portocale intr-o craticioara, la foc mic 1-2 minute. Peste acesta se adauga restul de ingrediente pentru marinata, amestecandu-le bine. Se lasa marinata sa se raceasca.
Se indeparteaza grasimea din carnea de porc care se taie in cubulete de 4 cm. Acestea se pun intr-un castron, iar peste ele se toarna marinata.
Se acopera si se lasa la temperatura camerei 30 de minute sau la frigider, peste noapte, pentru ca bucatile de carne sa absoarba aromele. Inainte de a o folosi se readuce la temperatura camerei.
Cand totul este gata, se incalzeste un gratar la flacara potrivita. Se asaza pe tepuse de metal cuburile de carne, alternand cu caise, dovlecei si ceapa.
Se fac frigaruile, intorcandu-le si stropindu-le cu marinata pastrata, 12-15 minute, pana cand carnea devine moale, iar atunci cand este intepata cu un cutit, din ea se scurge un lichid limpede.
Frigarui de porc glasate
Pofta buna!