Frigarui de porc cu sos vietnamez de peste
PrinteazaFrigarui de porc cu sos vietnamez de peste din: pulpă de porc, ulei, piper negru măcinat, delickat, ceapă, usturoi, zahăr, sos vietnamez de peşte.
- 1,5 kg pulpă de porc
- 50 g ulei
- 3 g piper negru măcinat
- 1 g delicat
- 30 g ceapă
- 30 g usturoi
- 20 g zahăr
- 20 ml sos vietnamez de peşte
Mod de preparare:
Din zahăr cu puţină apă se face un sos caramel, cât mai amar.
Se pune într-un castron şi se adaugă sos vietnamez de peşte, ceapa şi usturoiul, tăiate cât mai mărunt, piperul, sarea, delicat-ul şi uleiul amestecându-se bine, până la omogenizare.
Se lasă în acest amestec carnea, timp de câteva ore, tăiată bucăţi potrivite pentru frigărui.
Se trec bucăţile de carne prin ţepuşe şi se prepară la grătar.
Se servesc calde, cu salată verde.
Pofta buna!