Frigarui de porc cu vinete si sos
PrinteazaFrigarui de porc cu vinete si sos din: sunca de porc, vin, ceapa, patrunjel, coriandru, vinete, ardei iuti, rosii in suc, ulei, sare, piper, ardei capia, conopida, varza.
- 600 g şuncă de porc feliată
- 200 ml vin alb sec
- o ceapă albă
- o legătură de pătrunjel
- 4 g coriandru măcinat
- două vinete
- o ceapă roşie
- 3 ardei iuţi
- o conservă roşii în suc
- ulei de măsline
- sare
- piper
- ardei capia copţi
- conopidă
- varză albă
Mod de preparare:
Şunca feliată se pune într-un bol împreună cu ceapa albă tocată mărunt, coriandru, vinul alb, sare, piper şi pătrunjel întreg.
Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece minim patru ore.
Se scoate şunca din marinată, se înfăşoară fiecare felie pe frigărui din lemn udate cu apă sau unse cu ulei şi se aşază pe grătar.
Se frig câteva minute pe fiecare parte, se pun pe un platou şi se păstrează la cald.
Vinetele se spală, se şterg, se taie felii potrivit de groase, se presară cu sare şi se lasă la scurs 20 de minute.
Se ung cu ulei, se frig pe grătar şi se pun într-un bol. Ardeii iuţi şi ceapa roşie se toacă mărunt, se călesc în puţin ulei, se adaugă roşiile din conservă şi sucul rămas, sare, piper şi pătrunjel.
Se fierb zece minute, se pa-sează şi se serveşte alături de frigăruile şi vinetele calde.
Frigarui de porc cu vinete si sos
Pofta buna!