Frigarui de prepelita
PrinteazaFrigarui de prepelita din: prepelite, slanina, frunze de vita, zeama de carne, unt.
- 2-3 prepeliţe
- 300gde slănină
- frunze de viţă
- zeamă de carne
- unt
Mod de preparare:
Prepeliţele, jumulite şi curăţate de intestine, se pârlesc şi se şterg cu un şervet, sau se spală. Se învelesc în frunze de viţă, apoi în felii de slănină şi se leagă cu o sforicică.
Se pun câte 2-3 pe frigărui de lemn şi se frig pe grătar, sau se aşază mai multe la frigare. Se stropesc, din când în când, cu unt.
Zeama scursă se adună, se îndoieşte cu zeamă de carne sau apă caldă şi se toarnă peste prepeliţele fripte.
Prepeliţele grase se învelesc numai în frunze de viţă. Se sărează după ce sunt fripte.
Pofta buna!