Frigarui de pui cu ardei gras si ceapa
PrinteazaFrigarui de pui cu ardei gras si ceapa din: piept de pui, ardei gras, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, boia dulce, miere, ulei, cimbru, sare, piper, ketchup, mustar, sos de usturoi.
- 4 piepti de pui
- 2 ardei grasi rosii
- 1 ardei gras galben
- 1 ceapa
Ingrediente pentru marinata:
- 3-4 catei de usturoi
- zeama de la o lamaie
- 1 lingurita cu boia dulce (sau picanta)
- 1 lingurita cu miere
- 1 lingura cu ulei
- cimbru
- sare
- piper
Ingrediente pentru servire:
- 200 g ketchup
- 200g mustar
- 200g sos usturoi
Mod de preparare:
Amesteca toate ingredientele pentru marinata intr-un castron.
Taie pieptul de pui cuburi potrivit de mari si pune-le in castronul cu marinata. Lasa la rece o ora. Uda betele de frigarui si infige alternativ bucati de pui, ardei gras si ceapa.
Asaza frigaruile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptorul incins in prealabil pentru o jumatate de ora sau pana ce bucatile de carne de pui au capatat o culoare aurie, apetisanta.
Serveste frigaruile cu ketchup, mustar si sos de usturoi.
Pofta buna!