Frigarui de pui cu ardei gras si slaninuta
PrinteazaFrigarui de pui cu ardei gras si slaninuta din: piept de pui, ardei gras, slaninuta, condimente.
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 2 ardei grasi rosii
- 2 ardei grasi verzi
- 150 g slaninuta
- 1 lingura mix de condimente pentru gratar
- 8 betisoare de lemn pentru frigarui
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o şi tăiaţi-o în bucăţi potrivite.
Slănina taiaţi-o în felii, iar ardeii se curăţă, se spală şi se taie în fâşii. Puneţi carnea într-un castron, stropiţi-o cu ulei şi presăraţi-o cu condimente.
Amestecaţi bine pentru ca fiecare bucată să fie condimentată peste tot. Acoperiţi castronul şi puneţi-l la frigider 10 minute.
Puneţi apoi, alternativ, carnea, slănina, ardeii pe beţele de frigărui.
Frigeţi frigăruile astfel pregătite pe grătarul încins, întorcându-le din când în când pentru a se rumeni uniform pe toate părţile.
Serviţi câte două frigărui la o porţie cu garnitură de orez sau cartofi.
Frigarui de pui cu ardei gras si slaninuta
Pofta buna!