Frigărui cu pui şi cu ardei
PrinteazaO reteta delicioasa de frigarui cu pui si cu ardei din: ardei gras, praz, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, cuscus, supa si piept de pui.
- 1/2de ardei gras galben
- 2 fire de praz
- 1 căţel de usturoi
- 1-1/2 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
- sare
- piper
- 75 g de cuşcuş
- cca. 150 ml de supă
- 125 g de piept de pui
Mod de preparare:
Pregătiţi legumele. Tăiaţi ardeiul cuburi. Tăiaţi prazul inele. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt.
Preparaţi un sos dintr-o lingură de ulei, sucul de lămâie, usturoiul, sarea şi piperul.
Turnaţi supa fierbinte peste cuşcuş şi lăsaţi-l să se umfle, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Amestecaţi-l cu prazul şi cu sosul vinaigrette pregătit mai înainte şi lăsaţi-l apoi câteva minute. în cele din urmă, condimentaţi-l cu sare şi piper.
Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-o cuburi, înfigeţi-o într-o ţepuşă pentru frigăruie împreună cu bucăţile de ardei, ungeţi-o cu uleiul rămas, săraţi-o şi piperaţi-o.
Frigeţi-o într-o tigaie încinsă, fără ulei, cca. 6-8 minute. Serviţi-o alături de cuşcuş şi de felioarele de lămâie.
Frigărui cu pui şi cu ardei
Poftă bună!