Frigărui cu pui şi cu ardei

Printeaza

O reteta delicioasa de frigarui cu pui si cu ardei din: ardei gras, praz, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, cuscus, supa si piept de pui.

Ingrediente:Frigărui cu pui şi cu ardei

  • 1/2de ardei gras galben
  • 2 fire de praz
  • 1 căţel de usturoi
  • 1-1/2 lingură de ulei de măsli­ne
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
  • sare
  • piper
  • 75 g de cuşcuş
  • cca. 150 ml de su­pă
  • 125 g de piept de pui

 

Mod de preparare:

Pregătiţi legu­mele. Tăiaţi ardeiul cuburi. Tăiaţi prazul inele. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt.

Preparaţi un sos dintr-o lin­gură de ulei, sucul de lămâ­ie, usturoiul, sarea şi pipe­rul.

Turnaţi supa fierbinte peste cuşcuş şi lăsaţi-l să se umfle, conform indicaţii­lor de pe ambalaj.

Amestecaţi-l cu prazul şi cu sosul vinaigrette pregătit mai îna­inte şi lăsaţi-l apoi câteva minute. în cele din urmă, condimentaţi-l cu sare şi pi­per.

Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bu­cătărie, apoi tăiaţi-o cuburi, înfigeţi-o într-o ţepuşă pen­tru frigăruie împreună cu bucăţile de ardei, ungeţi-o cu uleiul rămas, săraţi-o şi piperaţi-o.

Frigeţi-o într-o ti­gaie încinsă, fără ulei, cca. 6-8 minute. Serviţi-o alături de cuşcuş şi de felioarele de lămâie.

Frigărui cu pui şi cu ardei

Frigărui cu pui şi cu ardei

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.