Frigărui de pui condimentate
PrinteazaO reteta de frigarui de pui condimentate din: pulpe de pui, ulei de masline, seminte de fenicul, chimion, boia afumata, usturoi, otet de vin rosu si aioli.
- 6 pulpe superioare de pui, dezosate, fara piele (aproximativ 500 g)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita seminte de fenicul, zdroite
- 1 lingurita de chimion macinat
- 1 lingurita boia afumata
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 lingurita otet de vin rosu
- aioli aromat, pentru servit
Mod de preparare:
Se ţin în apă 15 frigărui de lemn, timp de 10 minute. Se taie carnea în cuburi cu latura de 3 cm şi se aşază într-un bol. Se adaugă, condimentele, o lingură ulei de măsline, usturoiul şi oţetul, se amestecă şi se asezonează.
Se pun câte două-trei bucăţi de carne pe fiecare frigăruie. Se toarnă uleiul rămas într-o tigaie largă sau se foloseşte pentru a unge o tigaie-grătar. Se încinge tigaia, apoi se frige puiul trei-patru minute pe fiecare parte, în câteva rânduri, până sunt gata toate frigăruile. Se păstrează calde, până la servire. Se servesc cu aioli aromat .
Frigărui de pui condimentate
Pofta buna!