Frigărui de pui condimentate

Printeaza

O reteta de frigarui de pui condimentate din: pulpe de pui, ulei de masline, seminte de fenicul, chimion, boia afumata, usturoi, otet de vin rosu si aioli.

Ingrediente:Frigărui de pui condimentate

  • 6 pulpe superioare de pui, dezosate, fara piele (aproximativ 500 g)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de fenicul, zdroite
  • 1 lingurita de chimion macinat
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingurita otet de vin rosu
  • aioli aromat, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se ţin în apă 15 frigărui de lemn, timp de 10 minute. Se taie carnea în cuburi cu latura de 3 cm şi se aşază într-un bol. Se adaugă, condimentele, o lingură ulei de măsline, usturoiul şi oţetul, se amestecă şi se asezonează.

Se pun câte două-trei bucăţi de carne pe fiecare frigăruie. Se toarnă uleiul rămas într-o tigaie largă sau se foloseşte pentru a unge o tigaie-grătar. Se încinge tigaia, apoi se frige puiul trei-patru minute pe fiecare parte, în câteva rânduri, până sunt gata toate frigăruile. Se păstrează calde, până la servire. Se servesc cu aioli aromat .

Frigărui de pui condimentate

Frigărui de pui condimentate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.