Frigarui de pui cu dovlecel si vinete
PrinteazaFrigarui de pui cu dovlecel si vinete din: file de piept de pui, ulei de masline, piper, mustar, ierburi de provence, dovlecei, vinete si sare.
Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.
Carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru a vă asigura aportul de proteine. Deși carnea de pui conține grăsimi, majoritatea grăsimilor din carnea de pui sunt grăsimi nesaturate sănătoase. În plus, carnea de pui poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și la creșterea masei musculare.
- 600 g file de piept de pui
- 4 linguri ulei de măsline
- piper
- 1 linguriţă muştar
- 1 linguriţă ierburi de Provence
- 2 dovlecei mici subţiri
- 2 vinete mici subtiri
- sare
Mod de preparare:
Se taie carnea bucăţi. Se ames tecă 2 linguri de ulei de măsline cu piper, muştar şi verdeaţă.
Se amestecă într-un castron carnea cu marinata şi se acoperă; se lasă să se pătrundă cca 30 minute.
Dovleceii şi vinetele se taie felii si se infig pe ţepuşe de lemn inmuiate în prealabil în apă, alternând cu carnea.
Se sărează şi se piperează. Se ung frigăruile cu 2 linguri ulei de măsline şi se frig pe grătarul încins cca 10 minute, la foc mijlociu, întorcându-se de mai ori între timp.
Se decorează cu pătrunjel şi se servesc eventual cu sos de roşii sau sos picant.
Frigarui de pui cu dovlecel si vinete
Pofta buna!