Frigărui de pui cu fistic

Printeaza

Frigarui de pui cu fistic din: piept de pui, rosii, fistic, albus, ulei de masline extravirgin, rozmarin, lamaie, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 2 roşii
  • 100 g fistic
  • 1 albuş
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 8 crenguţe de rozmarin
  • 1/2 lămâie
  • busuioc
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Opăreşte roşiile câteva minute în apă clocotită cu sare, apoi transferă-le în apă foarte rece, scoate-le şi deco- jeşte-le.

Curăţă roşiile de seminţe şi taie-le în bucăţi potrivite. Pune-le în frigider.

Taie pieptul de pui cuburi, condimentează-le cu sare şi piper, după gust. Trece % din ele prin albuşul bătut cu un praf de sare.

Toacă fisticul cu cuţitul, tăvăleşte bucăţile de pui prin el, presând cu mâna pentru a se lipi bine.

Infige pe beţele pentru frigărui bucăţi de pui pane, alternând cu bucăţi de pui oprite (curate) şi cu bucăţi de roşii.

Aromatizează cu rozmarin.

Pune frigăruile pe grătar şi ţine-le câte 1 minut pe fie­care din cele 4 laturi. Stropeşte-le cu puţin ulei de măsline şi cu zeamă de lămâie, apoi serveşte-le, decorate cu frunze de busuioc.

Poţi obţine frigărui mai aromate înfigând bucăţile de pui şi roşiile direct în crenguţele de rozmarin curăţate de frun­zuliţe.

Serveşte frigăruile alături de o salată proaspătă din morcovi, frunze de spanac opărite, salată creaţă şi busuioc.

 

Frigărui de pui cu fistic

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.