Frigarui de pui cu mix de condimente
PrinteazaFrigarui de pui cu mix de condimente din: piept de pui, vinete, seminte de chimion, chimion, miere, ulei de masline, lamaie, seminte de susan, boabe de coriandru, fistic, boia de ardei, piper negru.
- 6 bucati piept de pui, taiate fasii lungi si subtiri
- 2 vinete mari, taiate cuburi
Ingrediente pentru marinada:
- 3 linguri seminte de chimion
- 1 lingura de chimion macinat
- 6 linguri de miere, 4 lingurite se folosesc la marinada, 2 pentru stropirea carnii
- 2 linguri ulei de masline
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
Ingrediente mix de condimente pentru servire:
- 2 linguri seminte de susan
- cate 2 lingurite seminte de chimion si boabe de coriandru
- 50g de fistic decojit
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita de piper negru zdrobit
Mod de preparare:
Inmoaie frigarile de lemn in apa calda timp de 20 de minute.
Intre timp, amesteca ingredientele pentru marinada cu sare si piper intr-un bol mare, apoi transfera jumatate din marinada intr-un alt bol.
Pune fasiile de carne intr-unul din castroane si bucatile de vinete in celalalt.
Lasa-le la marinat in frigider cel putin 20 de minute sau cel mult 24 de ore.
Pentru a prepara amestecul de condimente, prajeste uscat semintele de susan, chimion si coriandru intr-o tigaie, pana cand incep sa-si elibereze aromele.
Intre timp, pune fisticul in robotul de bucatarie si macina-l pana cand este fin tocat, dar nu foarte marunt, apoi transfera-l intr-un bol.
Pune in robot semintele prajite si macina-le pana cand sunt maruntite bine, apoi adauga-le in bolul cu fistic, impreuna cu boiaua de ardei, piperul negru si un varf generos de sare. Amesteca ingredientele si lasa bolul deoparte.
Incinge cuptorul la 220°C. Aranjeaza vinetele pe frigari, cate 4-5 bucati pe fiecare, apoi aliniaza frigaruile in 2 tavi tapetate cu hartie de copt.
Da-le la cuptor 20 de minute, pana cand vinetele se inmoaie, intorcand frigaruile pe partea cealalta si inversand tavile intre ele la jumatatea timpului de coacere.
Intre timp, incinge o tigaie-grill sau una obisnuita la foc mediu spre mare.
Aranjeaza bucatile de pui pe restul de frigari. Gateste frigaruile in transe in tigaia incinsa, intorcandu-le periodic pentru a impiedica mierea sa se arda.
Pe masura ce carnea prinde culoare, fara sa se patrunda complet, transfera frigaruile intr-o tava.
Cand ai ajuns la ultimele, stropeste-le pe toate, inclusiv pe cele de vinete, cu mierea ramasa.
Pune frigaruile de pui la cuptor, alaturi de cele de vinete si lasa-le inca 5-10 minute. Serveste frigaruile cu mixul de condimente.
Frigarui de pui cu mix de condimente
Pofta buna!