Frigarui de pui cu orez

Printeaza

Frigarui de pui cu orez din: piept de pui, gogosari, ardei, ceapa, dovlecei, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, orez, unt si sofran.

Ingrediente:Frigarui_pui_orez

  • 500 g piept de pui
  • 2-3 gogosari
  • 2-3 ardei
  • 2-3 cepe
  • 3 dovlecei
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 lingurite otet balsamic
  • 3-4 catei usturoi
  • 300 g orez
  • 75 g unt
  • o lingurita sofran

 

Mod de preparare:

Se spală legumele, se curăţă şi se taie cubuleţe. Pieptul de pui se taie şi el, apoi se pregă­tesc toate cu sare, piper, oţet, usturoi şi ulei de măsline. Se amestecă 2-3 minute şi se lasă la macerat o oră.

Se spală orezul şi se fierbe în apă cu sare. Se adaugă untul şi şofranul. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se înăbuşe.

Se înfig bucăţelele de carne şi legume pe beţele de frigărui şi se rumenesc pe grătarul încins, uns cu grăsime sau cu ceapă.

Frigăruile se servesc cu orezul cu şofran.

Frigarui de pui cu orez

Frigarui_pui_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.