Frigarui de pui cu sos de cocos
PrinteazaFrigarui de pui cu sos de cocos din: carne de pui, lapte de cocos, pasta tikka, ulei de floarea soarelui, ceapa, garam masala, turmeric, praf de chilli, ghimbir, usturoi, fulgi de cocos.
- 500 g carne de pui, taiata bucati
- 300 ml lapte de cocos
- 2 linguri pasta tikka – optional
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 cepe, taiate felii
- 1 lingurita condiment garam masala
- 1/2 lingurite turmeric
- 1/2 lingurita praf de chilli
- 1 lingurita ghimbir razuit
- 1 lingurita usturoi zdrobit
- 65 g fulgi de cocos + o mana rumeniti pentru servit
Mod de preparare:
Lasă carnea la marinat in 100 ml lapte de cocos şi 1 lingură pastă tikka 4 ore şi apoi înfige-o pe ţepuşe.
Incinge jumătate din ulei şi prăjeşte ceapa la foc mic 10-15 min, până când se înmoaie.
Adaugă pasta tikka rămasă, condimentul garam maşala, turmericul, praful de chilii, ghimbirul şi usturoiul şi amestecă ţinând pe foc 1 min.
Adaugă fulgii de cocos şi un praf generos de sare şi piper.
Mărunţeşte în tocătorul electric şi pune din nou în vas pe foc şi adauga 1 lingura cu apa si 200 ml lapte de cocos si incalzeste complet.
Intre timp, da frigaruile la grill 15 minute, intorcand frecvent.
Serveste cu sosul de cocos, presarat cu fulgi rumeniti.
Frigarui de pui cu sos de cocos
Pofta buna!