Frigarui de pui cu sos picant
PrinteazaFrigarui de pui cu sos picant din: piept de pui, ardei grasi, ceapa, ciuperci, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, mustar picant, boia de ardei iute, cimbru, oregano, menta, busuioc, sare, piper.
Ingrediente:
- 750 g piept de pui
- 3 ardei grasi (culori diferite)
- 2 cepe uscate
- 400 g ciuperci
- 1 dovlecel mic
pentru sosul picant:
- 4 linguri ulei de masline
- zeama de la o lamaie
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri mustar picant
- 1 lingurita boia de ardei iute
- 1 lingurita amestec cimbru, oregano, menta si busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea, o tamponezi cu prosoape absorbante şi o tai cuburi de aceeaşi mărime.
Cureţi legumele, îndepărtând foile uscate, cotoarele, seminţele, după caz.
Indepărtezi picioruşele de la ciupercuţe, foloseşti doar pălăriile, pe care le tai în jumătate sau în sferturi, să fie cam de aceeiaşi mărime cu bucăţile de carne.
Separat, amesteci, într-un castron adânc, uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, muştarul, boiaua de ardei, ierburile aromatice uscate şi măcinate.
Condimentezi cu sare şi piper după gust şi amesteci bine ingredientele până se formează un sos.
Infigi bucăţile de carne pe 8 ţepuşe de frigărui, alternând cu legume, având grijă să fie cât mai divers dispuse şi frumos colorate, pentru a avea un aspect cât mai atractiv.
Ungi frigăruile cu sosul picant, le acoperi cu folie alimentară şi le laşi la frigider circa 30 de minute, după care le rumeneşti pe grătarul bine încins, circa 4-5 minute, pe fiecare parte, până devin aurii.
Din când în când le mai ungi cu sos. Ingredientele trebuie să fie bine pătrunse, dar să rămână suculente.
Frigarui de pui cu sos picant
Pofta buna!