Frigărui de pui Tandoori
PrinteazaFrigărui de pui Tandoori din: file de piept de pui, sare, piper, suc de lamaie, iaurt, ulei, mirodenii, ghimbir, usturoi, castravete, chimen, coriandru, patrunjel si menta.
- 4 fileuri de piept de pui (1 150 g)
- sare
- piper
- 3 lingurite suc de lamaie
- 450 g iaurt natur
- 2 linguri ulei
- 2 1/2 lingurite amestec de mirodenii Tandorii (1/2 lingurita chimen macinat, 1/2 lingurita nucsoara macinata, 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/2 lingurita piper macinat, 1/2 lingurita boia)
- 2 lingurite ghimbir ras
- 2 catei de usturoi
- 1 castravete
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 1/2 lingurita coriandru macinat
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 lingura menta tocata
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge şi se taie fâşii pe lung; se aşază pe un platou cu pereţi înalţi; se condimentează cu sare, piper şi suc de lămâie şi se lasă să se marineze 30 de minute.
Se amestecă 200 g iaurt cu uleiul, mixul de mirodenii Tandoori, ghimbirul şi usturoiul pisat; se adaugă carnea, se amestecă şi se acoperă; se lasă să se marineze la frigider peste noapte.
Se decojeşte castravetele, se taie în două pe lung şi se curăţă de seminţe; se rade. Se amestecă împreună cu restul de iaurt şi se condimentează cu sare, piper, chimen şi coriandru.
Bucăţile de carne se înfig pe lung pe ţepuşe de lemn (trebuie să capete un aspect vălurit); se prăjesc cea 8-10 min., timp în care se întorc şi se ung cu marinată.
Frigăruile se servesc cu sos şi eventual cu lipie şi cuburi de roşii proaspete.
Frigărui de pui Tandoori
Pofta buna!